Facebook може стати платним

A man poses with a magnifier in front of a Facebook logo on display in this illustration taken in Sarajevo

Популярна соціальна мережа Facebook проходить маркетингове дослідження щодо готовності користувачів платити за доступ до ресурсу без реклами і поліпшення конфіденційності.

Про таке повідомляє 5 канал з посиланням на Bloomberg.

Як стало відомо, відповідні дослідження було вирішено провести після скандалу з витоком персональних даних користувачів мережі.

Видання зазначає, що користувачам можуть запропонувати вибір: або щомісяця платити за доступ до Facebook і при цьому не бачити рекламу, або ж Facebook буде доступний безкоштовно, однак соцмережа показуватиме оголошення й збиратиме більше даних про людину.

Додамо, що подібне дослідження проводять не вперше, однак раніше воно було спрямоване на вивчення способів збільшення аудиторії. Нині ж йдеться про те, аби запропонувати вибір тим користувачам, які приділяють особливу увагу обробці та використанню персональних даних.

У компанії передбачають: є ймовірність того, що після впливу на вибори в США і численних скандалів, користувачі змінять свою думку щодо платного доступу, тож така функція здається маркетологам Facebook затребуваною.

Чи запустять платну версію Facebook, залежатиме від готовності користувачів платити за відключення реклами і більш ретельну роботу з їхніми особистими даними.

Засновник Facebook Марк Цукерберг ситуацію поки не коментує, однак на численні запитання відповідає, що в соцмережі завжди буде можливість доступу без грошей.

Нагадаємо, під час слухань в американському Сенаті Марк Цукерберг також заявив, що його персональні дані також потрапили до Cambridge Analytica. До цього − 9 квітня − засновник мережі вже дав свідчення Конгресу США щодо витоку даних із Facebook.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: