НАЗК винесло припис Супрун

14_main

Колега глави міністерства порушив вимоги закону «Про запобігання корупції».

Національне агентство із запобігання корупції винесло припис виконувачці обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун через конфлікт інтересів у її підопічного. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Припис Супрун внесено стосовно директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Олександра Ларіна.

За результатами перевірки Агентство встановило, що Ларін порушив вимоги закону «Про запобігання корупції». Він не повідомив МОЗ про перебування протягом тривалого часу у його підпорядкуванні дружини, що потенційно є конфліктом інтересів.

НАЗК вимагає провести службове розслідування та притягнути винну особу до відповідальності.

Натомість, виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляє, що попереджала Нацагентство з питань запобігання корупції про конфлікт інтересів у її підопічного ще у жовтні 2017 року.

«10.2017 МОН України перші повідомляємо НАЗК про можливий конфлікт інтересів одному з закладів. 12.2017 – отримуємо лист від НАЗК, що порушень не виявлено. 05.2018 – отримуємо припис від НАЗК про порушення вимог законодавства і вимогу провести службове розслідування», - написала Супрун у Twitter.

Про те, чи буде проводити службове розслідування, та про можливі інші дії Супрун не повідомила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: