Одній з нападниць на ветерана АТО оголосили про підозру

3159054716554241145403793945624616172519424n
Дмитро Вербич

Одній з учасниць нападу на учасника АТО, який стався на Подолі, повідомлено про підозру.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

«7 травня Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній жінці, яка у групі з іншими зловмисниками вчинила напад на учасника АТО у Києві на Подолі 2 травня 2018 року. Співробітники служби безпеки затримали її у Харкові.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень)», – йдеться у повідомленні.

На даний час готується клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.

Нагадаємо, 2 травня поліція Києва повідомила, що на Подолі в Києві невідомі напали на чоловіка, 1989 року народження, його доправили до відділення хірургії обласної клінічної лікарні. У поліції не уточнювали особу потерпілого, проте у соцмережах повідомили, що нападу зазнав Дмитро Вербич, колишній захисник Донецького аеропорту.

СБУ встановила, що організатором нападу на учасника бойових дій на Донбасі, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича є громадянин Росії.

«Оперативники спецслужби задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня та переховується у Польщі. Всі фігуранти справи встановлені та для проведення невідкладних слідчих дій будуть доставлені до Києва. Досудове слідство триває», – йдеться у повідомленні.

«Встановлено, що більшість нападників виїхала до Харкова, де, за інформацією СБУ, була затримана працівниками поліції», – заявили в спецслужбі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: