У Львові виник скандал через нагородження одного з лідерів російської громади

6209badd-3086-4f0a-8ed4-80deb2efc309

Відзначення гендиректора ПАТ «Львівський хімічний завод», голови Конгресу російських громад західних областей України Анатолія Бобришова подякою міського голови Львова Андрія Садового викликало скандал.

В суботу 5 травня з нагоди Дня Львова мер Андрій Садовий вручив гендиректору ПАТ «Львівський хімічний завод» Анатолію Бобришову подяку за вагомий внесок у розвиток підприємництва, ефективний менеджмент, конкурентоспроможність і динамічний розвиток компанії, стійкість в часи економічної нестабільності.

Згодом стало відомо, що Анатолій Бобришов є Головою Координаційної ради організацій російських співвітчизників західних областей України. Також був головним фінансистом діяльності Російсько культурного центру у Львові — зокрема, саме він фінансував видання газети «Русский вестник» з виразно антиукраїнськими поглядами.

«Він же Председатель Координационного совета организаций российских соотечественников западных областей Украины. Один з організаторів традиційних колорадських хороводів на 9 травня, поки ми то не припинили. А ось творчість фігуранта в 2014 році: На думку А. Бобришева, головна причина останніх подій у Криму – неправильна поведінка влади. "Кожен президент, що отримав підтримку на сході України, обіцяв запровадити російську як другу державну мову, зближення з Росією, де люди мають родичів. І завжди ставався обман"», - написав у Facebook колишній нардеп від партії «Свобода» Юрій Михальчишин.

Кілька років тому він разом із багатьма проросійськими організаціями, зокрема політичною партією «Русское единство» (із 2014-го заборонена в Україні), влаштовував у Львові «колорадські марші» на 9 травня. На початку агресії РФ у березні 2014-го Бобришов заявляв, що не засуджує дії РФ у Криму.

https://www.youtube.com/watch?v=brA-6pd3qiY

Згодом, міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував відзначення з нагоди Дня міста Анатолія Бобришова. Андрій Садовий зазначив, що відповідне звернення про нагородження надійшло від Ради директорів промислових підприємств Сихівського району.

 

«Щодо керівника підприємства пана Бобришова було звернення керівників підприємств Сихівського району. Середня зарплата на цьому підприємстві зараз 8 тис грн. Працює 180 осіб. Він керівник цього підприємства 30 років. Тому я зобов’язаний реагувати на такі звернення.

Я дякую людям за ту роботу, яку вони роблять у сьогоднішньому часі. Якщо є якісь нехороші факти, то це треба розслідувати на певних рівнях. Я отримав звернення від керівників Сихівського району з проханням відзначити керівника, який показує якісні результати в роботі. Сьогодні 8 тис грн середньої зарплати, 180 людей мають стабільну роботу — це важливо для нашого міста», — цитує Андрія Садового прес-служба Львівської міськради.

Львівська міськрада також опублікувала копію звернення Ради директорів промислових підприємств Сихівського району, з якого випливає, що Бобришов опікується школою №96 на Сихові та міською лікарнею №8.

Додамо, 74-річний Анатолій Бобришов народився на Кубані і переїхав до Львова після служби в армії. У 1987 році став гендиректором Львівського хімічного заводу, де працює і досі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: