Adidas видалила зі свого сайту фото одягу із символікою СРСР

3_main

Компанія Adidas видалила зі свого сайту колекцію спортивного одягу, присвячену СРСР.

Пошукові запити по сайту компанії більше не видають продукцію із зображенням герба Радянського Союзу і написами USSR, одяг із сучасною російською символікою залишився, пише Новое время.

Раніше Український інститут національної пам'яті попередив компанію Adidas-Україна про відповідальність за продаж в Україні спортивного одягу із зображенням державного герба Радянського Союзу і написом USSR.

Нагадаємо, німецька компанія Аdidas випустила до Чемпіонату світу з футболу, який має пройти в 2018 Росії, нову лінійку одягу, присвячену СРСР.

На всій території України заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, у тому числі сувенірної, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних радянських республік або їх фрагментів, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Порушення цієї заборони карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої, а ті самі дії, вчинені повторно, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: