«Чергова маніпуляція і танці на ранах», – у Нацраді відреагували на ролик «Інтеру» до Дня перемоги

foto-kontsert-na-intere_rect_2eefba4f16e86cdfc7c06438a04f013b

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом «Інтер» ролика, змонтованого із концерту до Дня перемоги 9 травня.

Про це йдеться в офіційній заяві Нацради.

«У соціальних мережах активно обговорюють ролик, змонтований із запису концерту на одному з каналів до Дня Перемоги.

Потрібно пам’ятати, що засоби масової інформації мають великий вплив на суспільство. Спроби фіксації радянських стереотипів не мають нічого спільного з реальністю, в якій живе сьогоднішня українська держава.  Покоління, що сьогодні творять нові смисли, активне демократичне суспільство, яке живе в часі підкорення космосу, унікальних технологій, освіти без кордонів, відкритого світу потребує  й адекватної інформаційної сфери. І це  має бути простір, вільний від маніпуляцій.

У суспільстві сьогодні багато болю. Країна п’ятий рік боронить свою суверенність від нападу російського агресора, оплакує сьогоднішніх загиблих, рятує позбавлених окупантами дому.  І в той самий час поминає мільйони загиблих у минулій, Другій світовій, війні – 73 роки не стишили болю, бо його весь цей час і не лікували…Україна віддає шану тим, хто повернувся живим, зупинивши нацизм і виживши потім у затяжній і всепоглинаючій сталінщині, осмислює уроки історії, перестає бути безродним совєтським племенем, заліковує тяжкі ментальні рани, вибудовує шляхи примирення в ім’я цивілізації, де всі шанували би пам’ять одне одного, вчилися злагоді, повазі до різних доль і єднання для майбутнього неповторення біди. Все це дорого коштує кожній сім’ї, кожній людині.

У соціальних мережах зараз спалахнуло обурення поширеним роликом, змонтованим із кадрів грядущого «святкового» телепродукту на одному з каналів.

Чергова маніпуляція і танці на ранах суспільства, якими, як правило, є старозавітні концерти на кшталт «голубого огонька»  – є ніякою не свободою слова, не точкою зору, а діями, що спрямовані на розкол суспільства, спробою чергової атаки в інформаційній війні, використанням людей як матеріалу для пропаганди, а тим більше – старших людей, чиї життя заслуговують на шану.

Закликаємо мовників  виважено та відповідально ставитися до програмного наповнення, не розколювати суспільство, убезпечити аудиторію від мови ворожнечі та ненависті, говорити толерантно й з повагою до усіх співгромадян – про цінності життя й високу вартість миру.

У День пам’яті та примирення треба знайти істинні слова свободи – що лікують, підтримують, повертають людей лицем одне до одного», – йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: