Гостинний двір залишився у власності держави

gostinniy-dvir-620x400

Верховний суд 8 травня підтримав позицію прокуратури Києва та регіонального відділення Фонду держмайна та залишив у силі постанову Київського апеляційного господарського суду, якою державі повернули Гостинний двір на Контрактовій площі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Повідомлялося, що будівля Гостиного двору загальною площею 9 тисяч 433 м кв. з 1994 року перебувала в оренді приватної структури ПАТ «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація».

За умовами договору орендар узяв на себе повну відповідальність за збереження пам’ятки архітектури та утримання будівлі в належному санітарному, протипожежному і технічному стані.

Попри це регіональним відділенням Фонду держмайна по м. Києву (РВ ФДМУ по м. Києву) неодноразово встановлювались факти істотного порушення орендарем умов договору, зокрема, погіршення стану об’єкту оренди, чим створено загрозу руйнації пам’ятки архітектури.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд повернув у власність Фонду державного майна архітектурну пам’ятку столиці «Гостинний двір». Суд розірвав договір про оренду Гостиного двору між Фондом держмайна та компанією «Укрреставрація». Відповідне рішення ухвалили у середу, 28 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: