На Львівщині колишню голову сільради засудили до двох років умовно

20170218153849

Суд визнав колишню голову сільради винною у розкраданні коштів та службовому підробленні, внаслідок чого територіальній громаді було завдано збитків на майже триста тисяч гривень.

Про це повідомили в ГУ НП у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Миколаївського відділення поліції та за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури викрили 59-річну колишню сільську голову, яка затвердила фіктивні розрахунки між сільською радою та приватним підприємством щодо виготовлення технічної документації на земельну ділянку площею у 1,2 тисячі гектара.

Відповідно до укладеного договору, підприємство зобов’язувалось виготовити план, здійснити картографічну зйомку земельної ділянки, яка після процесу розпаювання призначалась для передачі людям у користування.

Кошти за роботу в сумі 296 тисяч гривень сільська рада підприємству перерахувала, однак виготовлення відповідної технічної документації із землеустрою фірмою проведено не було. Таким чином були розтрачені кошти сільської ради на вказану суму.

Посадовцю підозрюють у розкраданні повідомлено про підозрюють у розкраданні коштів та службовому підробленні.

Рішенням районного суду посадовця  визнано винною у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень та засуджено до позбавлення волі на строк п’ять років (з іспитовим терміном два роки) із позбавленням права обіймати на підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: