Росіянин готував підпал автомобіля В’ятровича

32163465_2120096641553663_5888851770037239808_n

У рамках проведення оперативно-розшукових заходів зі встановлення зловмисників, які здійснювали підпали машин українських політиків, вдалося вийти на групу, злочинну діяльність якої курував росіянин на прізвище Гогічаєв, що підпорядковувався секретарю Комуністичної партії Росії і співпрацював з лідером забороненої в Україні КПУ Петром Симоненком.

Гогічаєв був затриманий під час підготовки до підпалу автомобіля директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, повідомляють джерела Обозревателя.

Також стало відомо, що він надав свідчення, про те, що діє під керівництвом секретаря Комуністичної партії Росії Тайсаєва, який дав йому виходи на Симоненка для сприяння у вищевказаній злочинній діяльності. Більш того, за словами Тайсаєва, Симоненко працює в повній координації з росіянами.

Із метою отримання фактичних даних, які підтверджують надані свідчення, правоохоронцями отримані санкції на обшук. Станом на 9:00 8 травня вони почалися за 15 адресами. Крім усього, зловмисників підозрюють в порушенні статті 109 Кримінального кодексу України (розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).

Тим часом в СБУ повідомили, що провели слідчі дії у керівників компартії.

«Слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

Слідством також отримано інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України. Співробітники спецслужбу провели низку санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцями проживання керівників компартії. Під час слідчих дій правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9-го травня, щоб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами громадсько-політичних об’єднань.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: