За безоплатною правовою допомогою вже звернулося майже 9 тисяч львів'ян

urist
Фото: Днепр Час

Від початку року до місцевих центрів за правовими консультаціями з питань соціального забезпечення, житлового, спадкового, сімейного, кримінального права за правовою допомогою звернулося 8909 осіб.

Про це під час брифінгу сьогодні, 7 травня, розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин, передає кореспондент Дивись.info.

«На Львівщині є шість Центрів із надання безоплатної правової допомоги (у Буську, Стрию, Самборі, Червонограді) та два у Львові. Окрім того, є 20 підрозділів тих місцевих центрів у кожному райцентрі», - зазначив Ігор Микитин.

Він також пояснив, що останнім часом перелік категорій, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги розширюється.

«Зокрема, зараз можуть отримати юридичну допомогу безкоштовно: учасники бойових дій, тимчасово переселені категорії населення, люди, які потерпають від насильства в сім'ї, діти-сироти, малозабезпечені, пенсіонери та люди із інвалідністю», - каже Ігор Микитиин.

За його словами, в селах люди найчастіше звертаються за правовою допомогою у питаннях землі, спадку чи нерухомості. Розвивається активно також допомога дітям, жінкам чоловікам через насильство в сім'ї.

«Ми зустрічаємося із людьми і надаємо їм правову допомогу. У нас відкриті точки доступу в бібліотеках та в соцзахистах. Поруч із цим дехто із громадян не знає своїх прав, а дехто – зловживає ними», - пояснив директор Регіонального центру.

«Оскільки 2018-й рік є роком правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», то важливим для громадськості є розуміння того, що «маю право» повинне йти поруч з «маю обов’язок. Особливо це стосується сіл та містечок», - зауважив пан Ігор.

Проте, керівник також звернув увагу на брак ресурсу.

«Кожного року ми задіюємо все більше суб’єктів права, яким ми надаємо правову допомогу і при цьому не розширюючи систему. Тобто не збільшується фінансування, яке було на початках. Скажімо, в нас зараз у кризовому постала стані оплата адвокатів. Адже цього року ми отримали гроші на оплату адвокатів меншу, аніж минулого року», - зауважив Ігор Микитин.

За його словами, а при зростанні кількості справ, зменшилася відповідно сума оплати адвокатам. «Якщо Уряд не додасть гроші, то у другому півріччі у нас будуть проблеми із оплатою адвокатів», - додав директор Центру.

Читайте також: Управління юстиції консультуватиме людей у селах Львівщини на виїзних зустрічах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: