Першим указом нового прем'єра Вірменії стало перенесення Дня перемоги на 8 травня

Leader of '#merjirserjin' initiative MP Nikol Pashinyan

Першим указом нового прем'єра Вірменії Ніколи Пашиняна стало перенесення Дня перемоги на 8 травня і перейменування свята в День скорботи і примирення.

Першим указом нового прем'єра Вірменії Ніколи Пашиняна стало перенесення Дня перемоги на 8 травня і перейменування свята в День скорботи і примирення, повідомляється в прес-релізі Кабміну, передає Панорама.

«Востаннє Вірменія святкувала нав'язаний радянським режимом День перемоги. Це була не наша війна, але тисячі і сотні тисяч вірмен загинули, відстоюючи імперські інтереси Сталіна в його сутичці з колишніми приятелями - нацистською Німеччиною», - сказав він, коментуючи прийняття законопроекту.

За словами Пашиняна, перенісши День перемоги на 8 травня, Вірменія «синхронізує національну пам'ять» з країнами Євросоюзу і «зробить ще один крок до єдності з сім'єю європейських народів».

«Капітуляція була підписана 8 травня. Те, що вражене самолюбство радянських вождів призвело до появи ще одного папірця на наступний день, не змінило суті події - вся Європа і весь світ святкують свою перемогу над нацизмом саме 8 травня, і тепер Вірменія разом з ними», - пояснив Пашинян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: