Турчинов ініціює санкції проти українських ЗМІ за трансляцію «військового параду» у Донецьку

0c1b7f55_7c4f_4eb7_91cd_82f74220a794_650x410

Секретар РНБО  Олександр Турчинов заявив, що ініціюватиме розслідування та відповідне запровадження санкцій щодо українських електронних ЗМІ, які 9 травня вели пряму трансляцію «військового параду» з окупованого Донецьку під заголовком «Трансляція з ДНР».

Про це Турчинов написав у Facebook.

За словами Турчинова, з відповідним листом він вже звернувся до СБУ.

«Звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію "святкування" окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку», - заявив він.

Турчинов зазначив, що в даному випадку  можна говорити «про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації».

«Адекватна протидія інформаційній агресії - необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. ... У цьому випадку не йдеться про свободу слова. Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні», -  заявив він.

Він нагадав, що у Німеччині та Франції «розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти щодо протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам - у відповідь на російську інформаційну та пропагандистську агресію».

«Зважаючи, що Україна перебуває на передовій у цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання та досвід до українського законодавства», - заявив секретар РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: