Відомий письменник допоміг синові написати твір по своїй книзі. Вчитель поставив «трійку»

Ian McEwan, Vi Laser Sweden, July 26, 2015

Британський письменник і сценарист Іен Мак'юен допоміг своєму синові написати твір по власній книзі, а вчитель поставив йому трійку з плюсом.

Про це пише Daily Mail.

Синові Мак'юена Грегу в школі дали завдання проаналізувати роман Нестерпна любов, написаний його батьком у 1997 році. Він звернувся за допомогою до автора, але навіть це не допомогло йому отримати найвищий бал.

В інтерв'ю виданню Event magazine Іен Мак'юен зізнався, що він розтлумачив синові роман «Нестерпна любов», і відмітив, на які моменти варто звернути увагу. Учитель прочитав есе, але з позицією в ньому «принципово не погодився» і поставив Мак'юену-молодшому трійку з плюсом.

«Мого сина змусили читати книгу його батька – тільки уявіть. Бідний хлопець. Я зізнаюся, що поділився з ним порадами з приводу твору та сказав, що обов’язково слід враховувати. Але я не читав, що вийшло в результаті – і виявилося, що його вчитель принципово не згоден з написаним», – згадав Ієн.

Грегор і його вчитель не могли співпасти в розумінні одного з головних героїв роману – педагог був упевнений, що персонаж роману служив якимось «моральним авторитетом» в історії, тоді як сам Мак’юен вважав його повним божевільним.

Після такої оцінки письменник зазначив, що сумнівається в тому, що його романи мали бути включені в шкільну програму.

69-річний Іен Мак'юен входить до списку 50 найвеличніших сучасних британських письменників за версією журналу Time, є володарем Букерівської, Єрусалимської та премії Сомерсета. Фільм Спокута, знятий за його романом, отримав сім номінацій на премію Оскар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: