Ділянку магістрального водогону «Винники - Довга» ремонтуватимуть за 8 мільйонів

77153_lvivvodokanal_pidviwue_tarifi_na_26
Фото: ілюстративне. Джерело: Новини Львова

Як повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР, цього року у міському бюджеті Львова закладено 21 млн. грн для проведення ремонтних робіт на магістральних водогонах, які забезпечують водопостачання Львова.

Зокрема, 8 млн. грн передбачено на заміну ділянки водогону «Винники-Довга», пише прес-служба ЛМР.

«Наші магістральні водогони забезпечують питною водою м. Львів. Нагадаю, що 100% води, яка споживається у м. Львові через централізовану мережу водопостачання, видобувається з артезіанських свердловин і транспортується до Львова магістральними водогонами подекуди з відстані понад 100 км. Натомість загальна протяжність цих водогонів сягає близько 663 км. Це водогони великого діаметру — 800 мм, 1000 мм і більше. Ці водогони побудовані в минулому столітті і подекуди перебувають у зношеному стані і вичерпали свій ресурс», — розповів Олександр Одинець, начальник управління інженерного господарства ЛМР.

За його словами, цього року у бюджеті міста для ЛМКП «Львівводоканал» передбачено 21 млн. грн саме на ремонтні роботи на магістральних водогонах. З них 8 млн. грн передбачено на заміну ділянки магістрального водогону «Винники — Довга», діаметром 1000 мм, де минулого тижня стався порив.

«ЛМКП «Львівводоканал» вже планує закупівлю матеріалів і виконання цих робіт. Також ми передбачили 8 млн. грн на реконструкцію водогону від насосної станції «Винники» до насосної станції «Кривчиці». Це водогін діаметром 800 мм, найбільш проблемну ділянку якого плануємо замінити цього року», - додав Одинець.

Також передбачено 3 млн. грн на реконструкцію збірних водогонів на водозаборі «Глинна-Наварія», реконструкцію збірних водогонів водозабору «Старе Село» — це водозабори, які забезпечують водою Львів.

Нагадаємо, минулого тижня виник порив на магістральному водогоні «Винники — Довга», діаметром 1000 мм. Цим водогоном вода подається у місто Винники, а далі Личаківський район Львова.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», за 4 місяці цього року тут зафіксовано 52 виїзди ремонтних бригад. Аварії на магістралі призводять до перебоїв у роботі системи водопостачання міст Винники та Львова, нераціональних втрат води й енергоресурсів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: