На Львівщині відкрили ще одну потужну сонячну електростанцію (фоторепортаж)

IMG_8917

Сьогодні, 10 травня, у Пустомитівському районі на Львівщині відкрили потужну сонячну електростанцію «Щирець -1», передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів технічний директор сонячної електростанції Ростислав Станкевич, запланована орієнтовна кількість вироблення електроенергії в рік –  близько 2 млн кВт/год.

«Нова сонячна електростанція забезпечить 90 відсотків потреб у електроенергії мешканців Щирця та людей, які проживають в даному регіоні», - зазначив Ростислав Станкевич.

За його словами, в даному районі це перша сонячна станція «Щирець-1», але в перспективі планують будувати ще, оскільки сонячна енергія є потрібною та корисною.

Також пан Ростислав розповів, що термін експлуатації сонячних електростанцій становить 25 років.

На відкритті побував також голова Львівської ОДА Олег Синютка, який відзначив, що за результатами 2017 року Львівщина має 36 МВт встановлених потужностей, з них два МВти встановлені в Щирці.

«Сподіваємось, що така динаміка збережеться і у 2018 році. В цей проект інвестовано 2 млн євро і зелена енергетика активно розвивається в області. Львівщина - друга область в Україні після Херсонської області за кількістю відкритих електростанцій - джерел альтернативної енергетики», - сказав голова Львівської ОДА.

За словами Олега Синютки, нові сонячні, вітрові та гідроелектростанції - це реальний шлях до нашої енергетичної незалежності та забезпечення додаткових робочих місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: