Укрзалізниця встановить у пасажирських вагонах відеокамери

F2BF77F6-2DF8-4E58-9365-DA22C68B0C0E_w1023_r1_s

Для контролю за порядком Укрзалізниця планує встановлювати системи відеоспостереження в пасажирських вагонах, що пройшли капітально-відновлювальний ремонт.

Про це повідомили у прес-службі УЗ.

Система відеоспостереження має складатися з трьох відеокамер і монітора. Відеокамери планується встановити з двох боків коридору вагона та в тамбурі. Монітор для спостереження знаходитиметься в службовому купе провідника.

Зазначене обладнання не є нововведенням для Укрзалізниці – воно вже встановлене в деяких пасажирських поїздах. Відеоспостереження дає можливість посилити порядок у поїздах, оскільки провідник зможе зі службового купе спостерігати одразу за всім вагоном. Окрім того, збережене відео допоможе об’єктивно розслідувати можливі конфліктні ситуації та посилити контроль над недопущенням перевезення безквиткових пасажирів.

Наразі філія «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» оголосила на ProZorro тендер на закупівлю 100 комплектів систем відеоспостереження. Їх поставка повинна відбутися до кінця поточного року. Заявки для участі в тендері приймаються до 18 травня. Аукціон запланований на 25 червня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що в першому кварталі 2018 року 29 пасажирських вагонів парку Укрзалізниці пройшли капітально-відновлювальний ремонт. Ці вагони вже працюють на маршрутах у складі фірмових поїздів першого та другого класу. Після найскладнішого виду ремонту — капітально-відновлювального — вагони купейного типу практично нічим не відрізняються від нових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: