Мешканці сіл прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища платитимуть за водопостачання

dsc2576-3f70bd8f69fe65287f268463141f23ee

З 1 червня мешканці Грибовичів, Малехова, Збиранки і Малих Грибовичів сплачуватимуть за воду, яку отримуватимуть поза санітарними нормами.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів членам виконкому директор ЛКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, селяни масово використовують великі обсяги безкоштовної води для поливу овочів у теплицях та розведення риби.

«Ми здійснили перевірку, чому відбуваються масштабні водовтрати, встановивши лічильники у Грибовичах та Малехові. Проаналізувавши їхні показники, ми встановили, що якщо на один житель Львова в середньому на місяць використовує 6 кубометрів води, то у  Малехові – це 40 кубометрів, а у Грибовичах – 26. Ми встановили, що 96 % жителів Грибович мають присадибне господарство – і воду використовують для поливу овочів у парниках. У Малехові копають ставки та вирощують квіти. Ми уже надіслали цим людям договори про водопостачання – і з 1 червня вода для них стане платною. Оскільки ми розіслали угоди поштою, то жителі Грибович та Малехова будуть змушені оплатити. Якщо ні – будемо судитися», – наголосив Валентин Вольський.

«Тобто люди безкоштовного користуються водою, яку постачає ЛКП «Львівводоканал», щоб вести бізнес» - підсумував міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, з 1 червня мешканці сіл отримуватимуть безкоштовно воду лише в межах санітарних норм, за більший обсяг доведеться платити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: