Суд американського штату Невада вперше за 12 років ухвалив смертний вирок

630_360_1526014782-4716

Суд американського штату Невада вперше за 12 років схвалив смертний вирок.

Про це повідомляє Укрінформ.

Скотт Дозіер був засуджений до вищої міри покарання в 2007 році. Як повідомляється, влада штатів мала намір використати для смертельної ін'єкції комбінацію трьох препаратів, яка раніше ніколи не застосовувалася. Тому захист вимагав скасувати страту - не виключено, що нова ін'єкція може спрацювати неналежним чином і, зокрема, привести до мук засудженого. Також, за даними Американського союзу захисту громадянських свобод, одну з трьох речовин у Неваді заборонено застосовувати навіть для усипляння домашніх тварин.

Сам Дозіер заявляв, що хотів би, щоб вирок був виконаний, як можна швидше, і йому все одно, які препарати будуть використані для цього.

Суд у кінцевому рахунку відкинув претензії адвокатів і постановив, що страта має бути проведена, «відповідно до встановлених процедур». Це означає, що буде використана нова комбінація препаратів.

Дозіер стане першим ув'язненим, страченим в Неваді з 2006 року. Останнім був Деріл Мек, засуджений до вищої міри покарання за згвалтування і вбивство, вчинені в 1988 році.

Як наголошується в повідомленні, Дозіер був засуджений за вбивства в Арізоні і Лас-Вегасі. За версією слідства, він убив 22-річного чоловіка і розчленував его. Також він був визнаний винним у вбивстві першого ступеня в 2005 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: