Цього року на Львівщині рекультивують три полігони (фото)

IMG_9122
Рекультавація полігону в Миколаєві

Цього року в рамках стратегії поводження із ТПВ на Львівщині планують рекультивувати три полігони та закрити їх повністю.

Про це повідомив сьогодні, 11 травня, під час огляду впорядкованого полігону твердих побутових відходів у м. Миколаєві директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук , передає кореспондент Дивись.info.

Він також зазначив, що на сьогодні полігон ТПВ у м. Миколаїв є одним із найкращих полігонів у Львівській області. «Тут активно ведуться роботи із впорядкування ТПВ і якщо порівняти із тим, що було зроблено минулого року, то цьогоріч видно різницю та результати», - сказав Романчук.

«Коли ми приймали функції по вивезенню сміття зі Львова, то провели велику роботу -  їздили по всіх полігонах області та вивчали їхні можливості. Окрім того, були залучені представники екологічної інспекції, департаменту екології, були фахівці, експерти і насправді кожен полігон був детально оцінений по можливостях», - пояснив директор департаменту.

Назарій Романчук також відзначив, що на Львівщині є 20 полігонів ТПВ і якщо їх залишити в такому  стані якими вони є зараз, то насправді це призведе до того, що такі полігони перетворяться в «другі Грибовичі».

На його думку, потрібно залучати всі кошти та ресурси, в тому числі і від інвесторів для того, щоб впорядковувати полігони області та, щоб вони не несли загрози для мешканців.

«Згідно нашої стратегії, на Львівщині визначені полігони, які надалі залишаться ключовими для області поруч із сміттєпереробними заводами (які будуть побудовані, - ред.) і є полігони, які будуть рекультивовані», - повідомив чиновник.

Романчук також запевнив, що Миколаївський полігон так само із часом буде рекультивований і буде повністю закритий для подальшого функціонування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: