У Львові можуть заборонити спорудження житла на місці парковок

dsc2573-2d724f568d14f37b1206abdec54ec4c2

У землю відведену під парковки забудовують житлом.

Про це під час засідання виконавчого  комітету Львівської міської ради заявив депутат ЛМР Тарас Чолій, передає кореспондент Дивись.info.

«На проспекті Чорновола, 67Б місто відвело земельну ділянку під будівництво багаторівневого паркінгу, оцінило її. Потім власник вирішив, що його не цікавить паркінг, він хоче будувати житло. Зараз така ж ситуація є на вулиці Клепарівській біля готелю «Власта». Ділянка, площею у понад 40 сотиків, виставлена на аукціон, її оцінили у 5 мільйонів гривень. Нікому там сьогодні не потрібен багаторівневий паркінг, всі прекрасно розуміють, що поруч із готелем будуватимуть житло. Цю ділянку потрібно оцінити у більшу суму, також місто мало би проконтролювати, що якщо ділянка виділена під паркінг, то щоб на ній і будували паркінги, а не житло» – заявив депутат.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував взагалі заборонити будь-яку житлову забудову земель, призначених під облаштування парковок.

«Нам взагалі на виконавчому комітеті треба прийняти рішення про заборону забудови парковок у Львові. У нас постійно з’являються охочі будувати. Люди беруть у міста землю в оренду для забезпечення послуг із паркування. Потім вони звертаються, щоб змінити цільове призначення земельної ділянки, бо хочуть збудувати там житловий будинок. Пропоную, щоби ми винесли відповідне рішення на виконавчий комітет, а потім ухвалу – на сесію міської ради. Нема чого у Львові забудовувати парковки. Стара забудова, вулиці Наукова і Топольна, Сихів, не передбачають підземних парковок. Це передбачити сьогодні можна лише у новій забудові. Хіба якщо людина хоче на ділянці, де є звичайна парковка, збудувати багаторівневу, – будь ласка, без проблем» – заявив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: