У Ryanair озвучили масштабні плани щодо України

52e387462cb9f1b73698e049c9125472

Вже наступного року Ryanair може зайти до ще п`яти українських міст.

Виконавчий директор ірландської лоукост-авіакомпанії Ryanair Майкл О`Лірі розповів, що надалі його компанія планує зайти до ще п`яти українських міст та перевозити щорічно близько 16 мільйонів пасажирів.

Такі плани він озвучив в інтерв'ю «Українській туристичній газеті».

«У перший рік роботи ми плануємо перевезти понад 800 тис. пасажирів, з яких приблизно півмільйона припаде на аеропорт "Бориспіль". Ми прогнозуємо, що завдяки нашим низьким цінам пасажири заощадять на подорожах близько 100 млн євро, які в кінцевому рахунку будуть ними витрачені більш раціонально», - підкреслив О`Лірі.

За його словами, наразі авіакомпанія веде перемовини ще з п`ятьма українськими містами, проте не назвав якими конкретно. Однак О`Лірі зазначив, що поки пріоритетом №1 для них є саме Київ, але він був би вельми радий, «якщо наступного літа ми зможемо запропонувати нашим пасажирам рейси в таке гарне місто, як Одеса». Зокрема, за очікуваннями авіакомпанії, у перший рік роботи 40% пасажирів українських рейсів становитимуть саме іноземні туристи.

Також у планах Ryanair міцно зв`язати власні польські бази з українськими, створивши високий пасажиропотік між цими країнами, зокрема також за рахунок трудових мігрантів з України.

«Наші рейси створюють можливість людям, які працюють в Польщі, частіше літати додому, щоб побачитися з сім'єю, - це позитивний момент», - зазначив О`Лірі.

На думку виконавчого директора, Ryanair цілком може перевозити 16 мільйонів пасажирів щорічно, що становить весь український авіаринок за минулий рік. У Польщі до подібного показника лоукост йшов 13 років, проте О`Лірі сподівається, що в Україні цей шлях буде пройдений швидше. Він також зазначив, що авіакомпанія не може задовольнити попит українців на такі курорти як Єгипет або Туреччина через відсутність там власних баз та жорстких міжурядових угод.

О`Лірі також розповів, що на першому етапі авіакомпанія не планує створювати робочі місця в Україні, але прагне залучати до роботи українських пілотів та бортпровідників. Надалі ж Ryanair збирається відкрити власні дата-центр та центр технічного обслуговування повітряних суден, а в разі їхнього успіху – і заснувати тут дочірню компанію.

«Я думаю, ми будемо розвиватися в Україні дуже агресивно і швидко нарощувати темпи своєї присутності на ринку», - підкреслив виконавчий директор Ryanair.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: