УПЦ КП звинувачує Росію у втручанні в процес визнання автокефалії в Україні

955520
Фото ілюстративне. Джерело: 24 Канал

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) звинувачує РФ і прокремлівські політичні сили у втручанні в процес визнання автокефалії православної церкви в Україні.

Про це йдеться на сайті УПЦ КП.

«Відомі численні факти політичного і державного втручання з боку Російської Федерації і прокремлівських політичних сил в Україні в процес з метою перешкодити йому», – сказано в повідомленні.

Зазначається, що через дипломатичні та інші канали в інтересах влади РФ і Московської патріархії здійснюється тиск на Константинопольський Патріархат, інші Помісні православні церкви.

В Українській церкві закликали архієреїв, духівництво та вірян, які перебувають у складі Московського Патріархату в Україні, не брати участі у політичних провокаціях прокремлівських сил, не ставати заручниками їх прагнення реваншу і повернення до влади.

Також в УПЦ КП вважають неприпустимим, щоб під виглядом релігійної діяльності через структури Московського Патріархату в Україні поширювалася кремлівську агресивну ідеологію “русского мира”, щоб віряни і суспільство Митрополії РПЦ в Україні ставали заручниками прокремлівських сил і провідниками їх програми.

19 квітня під час засідання Верховна Рада підтримала звернення до Патріарха Варфоломія щодо створення помісної церкви в Україні. За підтримку відповідної постанови проголосували 268 нардепів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: