В Україні завершилися національні змагання Ігри Нескорених (фото)

32253699_1838017662954603_8889126768368156672_n

В результаті нацоінального відбору львів'янини Сергій Калитюк везе до міста Лева "золото" зі стрільби з лука.

Цієї суботи київський стадіон «Піонер», Труханів острів та Басейн ЦСК ЗСУ приймали Національні Ігри Нескорених 2018 року — фінальний етап відбору до збірної, яка цього року представить Україну на міжнародних змаганнях Invictus Games в Сіднеї, - йдеться на сайті проекту.

 Учасниками змагань стали 172 поранені українські військовослужбовці та ветерани, які вирішували долю 60 медалей у восьми видах спорту — бігу, велоперегонах, веслуванні на тренажерах, пауерліфтингу, плаванні, стрибках в довжину, стрільбі з лука та штовханні ядра. Кожна з медалей — квиток до числа кандидатів, з яких обиратимуть 15 учасників збірної.
Зокрема, золото у професійних змаганнях з лука поїде до Львова, адже його виборов Сергій Калитюк. До слова, детальніше про історію хлопця можете подивитися у нашому відео. Срібло у дивципліні "біг на 1500 метрів" до Львова везе Богдан Оксентюк, він же виборов "золото" у плаванні. У веслуванні "золото" для Львова здобув Ігор Галушка, з повним списком призових місць можете ознайомитися тут.

Цього року церемонію нагородження Національних Ігор своїм візитом вшанував Президент України Петро Порошенко. Разом з призерами Invictus Games 2017 в Торонто Катериною Михайловою та Олександром Писаренком він привітав та вручив медалі переможцям.

У зверненні до учасників змагань президент Порошенко відзначив незламний дух українських воїнів та оголосив про створення нової системи реабілітації для українських військовослужбовців та ветеранів. Відповідний указ голова держави підписав безпосередньо на церемонії.

Національні Ігри Нескорених проходять в Києві вже вдруге. Дебютні Ігри відбулись минулого року — тоді Україна обирала свою першу збірну пілся офіційного запрошення взяти участь в Invictus Games. У вересні 2017 року українська команда в складі 15 учасників успішно виступила на своїх перших Іграх в Торонто, виборовши 14 медалей.

На другий рік Національні Ігри Нескорених переросли зі змагань в цілий рух, який об’єднує тисячі людей по всій країні. Сьогодні багато хто з ветеранів та військовослужбовців приїхав сюди навіть не заради перемоги, а щоб зустрітися зі своїми побратимами, яких довго не бачив, провести день в колі друзів та однодумців.

Спеціально для гостей змагань на території стадіону «Піонер» були облаштовані спортивно-розважальні майданчики, де всі бажаючі могли спробувати свої сили у кросфіті або зіграти у волейбол сидячі з досвідченими спортсменами зі збірної України Ігор Нескорених 2017 року. Багато глядачів та учасників разом з сім’ями та друзями навіть облаштовували невеликі пікніки в парку на території стадіону.

«Наша мета — залучити якомога більше наших травмованих воїнів до занять спортом та підтримати їх у поверненні до цивільного життя, і така дружня та сімейне атмосфера на Іграх — найкращий спосіб це зробити», — розповідає Оксана Горбач, представниця Центру стратегічних комунікацій StratCom Ukraine та координаторка проекту Ігор Нескорених в Україні.

Проведенню національних змагань вже традиційно передували ще два етапи відбору — реєстрація на сайті та спортивні тестування в Києві, Львові та Одесі. Під час тестувань учасники спробували себе у всіх дисциплінах з програми Ігор та обрали для себе найкращі, щоб розпочати цільову підготовку до фінальних змагань. Загалом, цього року на участь у відборі до збірної зареєструвались 355 кандидатів з усієї України — вдвічі більше, ніж в 2017-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: