Відомі та впливові львів’яни вітають жінок з Днем матері. Чого бажають?

день матері
фото: Depo.ua

Традиційно кожного року у другу неділю травня говоримо найтепліші слова своїм матерям. Тим, хто вміє підтримати і надихнути, хто вміє розрадити і розділити моменти щастя, хто тихо молиться вдома і плекає щастя для дітей на роботі.

Українські матері – жінки, які в час війни встигають все: здобувати освіту, будувати сім’ю, виховувати дітей, розбудовувати державу та займатися волонтерством.  Це люди, які світлом думок і теплом серця здатні зігріти усе навколо.

У День матері Дивись.info зібрала привітання і побажання впливових та відомих львів’ян для жінок.

Роман Дідера, мережа Facebook

Роман ДІДЕРА, український захисник

З нагоди свята Дня матері хочу привітати всіх матерів України. Подякувати за виховання. За виховання сильної незламної нації. За те, що дали світлу дорогу в життя. Дякуємо за терпіння, підтримку, за недоспані ночі. Низький уклін Вам, рідні. Молимося за Вас, шануємо. Та завжди пам’ятаємо святе слово – Мама.

Oleg Synyutka, мережа Facebook

Олег СИНЮТКА, очільник Львівської обласної державної адміністрації

Людина, яка дала життя, варта безкінечності найтепліших слів. Біля матері ти завше будеш дитиною, поруч з матір'ю відчуваєш підтримку та розраду, мама - найрідніша і найдорожча. Низько схиляю голову в знак вдячності матерям, які виховують справжніх українців та Героїв.

Дякую матерям, які моляться за синів-захисників та прихиляють до своїх дітей небо. Водночас, хочу звернутися до батьків, до матерів, які шукають щастя за кордоном. Пам'ятайте, поки ви працюєте за сотні кілометрів від сім'ї, ваша дитинка не відчуває тепла та турботи матері. Ніякі статки не замінять опіки від неньки. Будьмо вдячними дітьми для своїх матерів.

Олег Сенюк, мережа Facebook

Олег СЕНЮК, військовий прокурор Західного регіону України генерал-майор юстиції

Мати – найрідніша та найдорожча людина в світі. Це слово наповнене любов’ю, турботою, мудрістю, терпінням, витримкою та молитвою. Любов матері ‒ вічний пожиттєвий оберіг, який надає сил і натхнення, допомагає нам долати усі життєві труднощі та випробування, досягати успіху і здобувати все нові вершини та перемоги.

Низький, доземний уклін Вам, дорогі матері, за синів і дочок України, вихованих у кращих традиціях патріотизму. Схиляю голову перед титанічною мужністю тих матерів, які виховали Героїв, що стоять на захисті Батьківщини і чинять рішучу відсіч сусіду-агресору.

Від щирого серця бажаю, щоб добро та ласка, якими Ви щедро обдаровуєте усіх довкола, поверталися до Вас сторицею, а ваші діти ніколи не забували батьківської домівки.

Вальдемар Надіжко, мережа Facebook

Вальдемар НАДІЖКО, акушер-гінеколог, байкер (привітання з мандрівки)

Позаду 6500 кілометрів, 8 країн, 2 континенти. І ніде за час наших поневірянь я не бачив таких жінок як в Україні - розумних, гарних, мудрих, симпатичних, сексуальних, стильних, сімейних, господарських, мужніх. І  цей список є нескінченним. Україна, як на мене, є своєрідним заповідником або оазисом правдивої жіночності.

З днем матері, наші дорогесенькі!

фото надане Маркіяном Мальським

Маркіян МАЛЬСЬКИЙ,  Почесний консул Австрійської республіки у Львові.

День Матері - неабияке свято. Це свято пречистого добра, повної самовідданості та найщирішої любові. Саме такі емоції викликає у мене відзначення цього дня. Матір, як берегиня українського народу, є споконвічним символом нашої держави, яка повинна, своєю чергою, давати належну шану усім нашим матерям.

Вірю, що вже скоро цей день відзначатиметься активніше та шанобливо, із проведенням урочистих та благодійних заходів, адже є багато самотніх матерів, які зараз потребують підтримки та уваги. Чужих матерів, як і чужих дітей - не буває.

Микола Савельєв, мережа Facebook

Микола САВЕЛЬЄВ, головний редактор газети «Ратуша», громадський діяч

Я щиро бажаю всім матерям, щоб якомога швидше в Україну прийшов мир. Разом з миром прийшов спокій за своїх дітей, за свої родини і за своє майбутнє. Бажаю щастя загальнолюдського, окремо жіночого. Жінки знають, про що я говорю. Бажаю вітру мандрів. Щоб вони якомога більше світу побачили. І бажаю щастя для їхніх дітей. Тому що для кожної жінки найбільше щастя – щастя її дітей.

фото: офіційний сайт Військової прокуратури Західного регіону

Євген БІЛОУСОВ, перший заступник військового прокурора Західного регіону України підполковник юстиції

Найрідніша, наймудріша, янгол-Берегиня. Кожен син та донька може описати свою неньку не одним епітетом, адже мати – найважливіша людина для кожного з нас.

Пам’ятаймо про ту безмежну теплоту і любов, яку дарує своїй дитині тільки мати. Бережімо наших матерів, плекаймо їх і дякуємо за недоспані ночі, щастя і сімейний затишок. Дякую Вам, наші дорогі українські матері!

Дякую Мамо, що ти в мене є! Зі святом тебе! Зі святом дорогі наші Берегині!

Львівська міська рада, мережа Facebook

Андрій МОСКАЛЕНКО, заступник міського голови Львова з питань розвитку

Коли ми говоримо про матір, то я думаю, що в кожного із нас є дуже особливі емоції. Тому що з словом «мама» пов’язані одні з найбільших, найсвітліших переживань, які є у житті. Тому я думаю, що можу побажати лише однієї речі – цінувати кожному свою матір. Кожну секунду, хвилину максимум брати від тієї емоції. А матерям – здоров’я і терпіння.

Богдан Тихолоз, мережа Facebook

Богдан ТИХОЛОЗ, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, науковець

Зрозуміло, що всі будуть бажати матерям здоров’я. І я також бажаю. Але також хотів би побажати їм розуміння і вдячності від їхніх чоловіків, їхніх дітей. І хотів би також побажати великої певності у важливості їхньої материнської місії.

Місія матері, яка дає життя дитині, формує основу її світогляду, задає траєкторію життєвого шляху, часом тоне у безлічі тих дрібниць, які споживають левову частку материнської енергії. І діти вдячні матерям своїм за те, що вони їх вдягали, годували, готували для них, але інколи недооцінюють їхньої ролі у власному житті – загальнішої. Я хочу побажати, щоб ця велика і висока місія матері не губилася у тих дрібницях, не тонула у дріб’язку.

Підготував Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: