Помер одіозний суддя Бобровник, відомий через справи Насірова, Злочевського та Іванющенка

Bobrovnik

Помер суддя Солом'янського районного суду Києва Олександр Бобровник.

Про це у своєму акаунті в Twitter написала журналіст Оксана Коваленко.

«Помер суддя Солом'янського суду Бобровник. Серце. Підтвердили два незалежних одне від одного джерела. У тому числі у прес-службі суду», - наголосила вона.

Інформацію підтвержують і низка ЗМІ. Зокрема, джерела «РБК-Україна» кажуть, що 37-річний Бобровник помер в результаті серцевого нападу в кареті швидкої допомоги.

Зазначимо, Бобровник був суддею у «газовій справі» депутата-втікача Олександра Онищенка, зокрема дозволив проводити заочне розслідування щодо нардепа.

У січні 2018 року він обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб очільниці Держаудитслужби Лідії Гавриловій. За даними НАБУ, жінка має квартиру і два паркомісця у Києві, позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку сумою $112,8 тис. та 8,5 тис євро.

У березні 2017 року Бобровник обрав відстороненому главі ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб і призначив заставу 100 млн гривень. Вже за кілька днів за Насірова внесли заставу.

Серед інших скандальних рішень судді Бобровника - закриття кримінального провадження щодо близького соратника Януковича Юрія Іванющенка. А ще - відмова у доступі до документів про корупцію Мінекології часів Миколи Злочевського, а там лише по одному епізоду фіктивних космічних зйомок держбюджет втратив 51 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: