У Німеччині не бачать підстав для скасування санкцій проти Росії

9ca83de4130bc568a8d3ffca2af6b7af
Фото: nk.org.ua

Офіційний Берлін не бачить на даний момент підстав для ослаблення санкційної політики щодо Росії.

Про це сказав на брифінгу в понеділок у Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Укрінформ.

«Поки не зникнуть політичні причини, які призвели до запровадження цих санкцій, обмежувальні заходи будуть збережені», - наголосив Зайберт.

Він нагадав, що санкції запровадили через кричуще порушення Росією міжнародного права, через дестабілізацію ситуації на сході України, в тому числі і військовими засобами.

Як сказав представник уряду ФРН, уявити собі ситуацію, коли якась країна «забігає наперед і пропонує скасувати» санкції, запроваджені на європейському рівні всіма членами ЄС, неможливо.

Зайберт також констатував незадовільне виконання Росією Мінських угод, зазначивши, що не було ніколи повного перемир'я на більш-менш тривалий період, що занадто часто гинуть люди.

«Але хто знає, чи не мали б ми ще більшого розширення цього конфлікту, якби не було такого дуже рішучого виступу ЄС та його партнерів», - сказав Зайберт, зауваживши, що такі речі неможливо оцінити чисто економічними показниками.

Він зазначив, що Німеччина перебуває в постійному діалозі з Францією, з російською стороною, ОБСЄ. «Ми хочемо просуватися вперед, але для цього потрібна добра воля і сприяння російського керівництва, яке, як ми точно знаємо, має великий вплив на сепаратистів на Донбасі», - сказав Зайберт.

Як повідомлялося, ЄС у 2014 році запровадив санкції проти Росії через окупацію Криму та агресію на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: