У «Сколівських Бескидах» розробили програму розвитку еколого-освітньої діяльності

1502261604-4792
Фото: ілюстративне.

НПП «Сколівські Бескиди» розробили програму розвитку еколого-освітньої діяльності на території НПП «Сколівські Бескиди» на період 2017-2021 років.

Про це повідомили в прес-службі ЛОДА.

Головними завданнями якої є:
- екологічна освіта шкільної молоді і населення загалом шляхом організації різноманітних видів діяльності безпосередньо в природному середовищі, в світі природи;
- проведення уроків на екологічну тематику та підтримка діяльності екологічних гуртків у школах району;
- залучення шкільної молоді та дорослих, до проведення масових екологічних акцій, конкурсів, вікторин, круглих столів тощо;
- підготовка статей до друку (районній, обласній) пресі;
- організація та проведення екологічних екскурсій маршрутами і екологічними стежками НПП.

Зазначається, що Національний природний парк проводить екологічні заняття в школах району за спеціально розробленими та погодженими у відділі освіти програмами. Одним із шляхів заохочення дітей до творчості, пов’язаної з природою, є різноманітні конкурси (екологічного малюнку для учнів 1-5 класів, твір на природничу тематику для учнів 6-11 класів, на кращу пасхальну писанку, на кращу новорічну композицію) серед учнівської молоді району.

Також школярі району залучаються до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». В межах акції було проведено ряд заходів, які спрямовані на ознайомлення школярів з особливостями вирощування лісів та веденням лісового господарства, а також на ознайомлення з тим, що таке ліс та його значення для життя людини і навколишнього природного середовища.

В концептуальну основу еколого-освітньої роботи НПП «Сколівські Бескиди» закладено ідею внутрішньої самоорганізації індивіда в умовах його проживання чи перебування на теренах природно-заповідного фонду, глибокого усвідомлення кожним важливості та значущості нагального вирішення існуючих проблем зі збереження довкілля, власного переконання людини про її особисту причетність та відповідальність за стан природи у своєму населеному пункті, краї чи країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: