Депутатам розповіли, скільки коштів потрібно на порятунок Поморянського замку

IMG_9205

Для порятунку Поморянського замку, де у квітні обвалилася стіна, потрібно приблизно 47 млн грн.

Про це, виступаючи перед депутатами Львівської облради, розповіла т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук, передає кореспондент Дивись.info.

При цьому, лише на першочергові протиаварійні роботи потрібно 12 млн грн, решта коштів –це вартість реставраційних робіт.

Вона розповіла, що востаннє реставрувався замок у 1978 році. У 90-х роках він втратив користувача. Зараз збереглися два двоповерхових крила замку.

«У 2016 році була спроба врятувати цю пам’ятку. У 2016-17 роках розпочаті першочергові протиаварійні роботи, укріплення стін та колон, укріплення аркади. Якби ми не укріпили їх, то на сьогодні замку уже б не було», - пояснила Оксана Ткачук.

При цьому вона зазначила, що на обласний бюджет розраховувати не доводиться, бо на усю програму по збереженню пам’яток виділено лише 9 млн грн, що на 3 млн грн. менше, ніж потрібно на протиаварійні роботи.

Оксана Ткачук також зауважила, що зараз замок перебуває у державній власності, але немає відповідних документів.

«Поморянський голова звернувся, щоб передати його у комунальну власність, можливо це дасть нові можливості для реставрації», - заявила керівниця департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: