Міст знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим, — Порошенко

photo2018-05-1514-51-53

Президент України Петро Порошенко іронічно висміяв відкриття Росією мосту.

Незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля. Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбувається напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом, про це на своїй сторінці у Facebook написав Петро Порошенко.

«Попри марні спроби Москви легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, послідовні рішення цілої низки міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар вчиненого міжнародного злочину для Росії лише зростатиме. Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції. Нагадаю, на моє доручення до Арбітражного Трибуналу Конвенції ООН з морського права було подано клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема, у зв’язку із протиправним зведенням Керченського моста.

Дуже прикро, що російська влада намагається втягнути у свої інфраструктурні авантюри і окремих представників європейського бізнесу, прагнучи тим самим відкупитися від міжнародно-правової відповідальності. Упевнений, агресору це не вдасться, він нестиме відповідальність сповна.

А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим», - написав Порошенко.

Нагадаємо, у включеному Росією Криму окупанти провели офіційну церемонію відкриття автодорожньої частини Кримського моста, який повинен з’єднати окупований півострів і територію РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: