На Львівщині інвестори зможуть дізнатися про вільні землі сільськогосподарського призначення

630_360_1455017867-1795-foto-promincvua
Фото: Всеукраїнська асоціація пенсіонерів

На Львівщині буде створено Каталог інвестиційних пропозицій вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко, передає кореспондент Дивись.info.

За її словами, аудит виявив понад 52 тис. га земель державної власності, які не використовуються.

«Це невеликі масиви, а дрібні земельні ділянки. Відтак, ми вирішили створити Каталог інвестиційних пропозицій вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення з прив’язкою до території та картою щоб спростити для інвесторів і тих, хто хоче займатися сільським господарством, пошук земельних ділянок», - пояснила Людмила Гончаренко.

«Ми залучаємо виявлені під час аудиту земельні ділянки для продажу права оренди на аукціонах. Якщо станом на 5 травня таких ділянок було 1157 на загальну площу 18 тисяч гектарів у Львівській області. З них – 363 ділянки включили у перелік та 110 планують додатково включити. У 2018 році уже орендували 39 земельних ділянок. Стартова ціна становила 600 тисяч гривень, ціна продажу річної орендної плати сягла 1 млн 900 тисяч гривень», - додав начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Петришин.

Наступним етапом, за його словами, стане підготовка у кожній селищній раді Каталогу вільних земельних ділянок, які виявили за результатами аудиту і земельних ділянок, які включені в перелік для продажу права оренди на аукціоні.

Переглянути Каталог інвестиційних пропозицій вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення можна буде на сайті Львівської облдержадміністрації та Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Його планують завершити за два 2 місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: