Нардепи просять, аби львівський аеропорт відраховував до бюджету лише 30% прибутку

IMG_9894

Народні депутати України звернулись до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням внести зміни до постанови КМУ щодо порядку відшкодування до державного бюджету частини чистого прибутку державними підприємствами.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат з Львівщини Ігор Васюник.

«Зокрема, передбачити для ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького відрахування до державного бюджету частину чистого прибутку в розмірі 30%. Тобто, ми просимо, щоб 70% від чистого прибутку аеропорту залишались на підприємстві (на сьогодні залишається лише 25%) і були спрямовані на здійснення капітальних інвестицій та завершення будівництва», - написав Васюник.

За його словами, таке рішення Кабмін раніше вже ухвалив щодо аеропорту «Бориспіль».

Він також пояснив, що за рахунок вивільнених коштів потрібно завершити ряд будівельних робіт та реконструкцій по інженерних мережах, самого аеродрому, придбання спецтехніки, необхідної для обслуговування великогабаритних повітряних суден.

«Якщо ці та ряд інших запланованих робіт реалізувати, - це дозволить збільшити пасажиропотік та кількість відправлених рейсів», - пояснив нардеп.

Зі слів Ігоря Васюника, держбюджет при цьому точно не втратить, бо розвиток інфраструктури аеропорту «Львів» та збільшення кількості рейсів збільшить надходження до держбюджету за рахунок сплати інших податків.

Він додав, що це рішення з колегами вирішили завтра розглянути на засіданні транспортного комітету ВРУ.

Читайте також: Львівський аеропорт торік відкрив 9 нових напрямків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: