1 червня у Львові можуть не вийти на маршрути усі трамваї і тролейбуси

Tramvaj-890x395

Водії ЛКП «Львівлектротранс» можуть оголосити міні-страйк у відтермінування введення тарифної частини заробітної плати на шість місяців.

Про це повідомили у ППО ЛКП «Львівелектротранс» КВПЛ.

«Ситуація, яка відбулась у жовтні 2013 року може повторитись. Тоді водії організували міні-страйк і впродовж трьох ранкових годин не виходили на маршрут. Причиною може стати відтермінування введення тарифної частини заробітної плати на шість місяців новим керівництвом ЛЕТу без погодження з профспілками тобто в односторонньому порядку, що забороняє ст. 22 Закону України «Про оплату праці». Зміни і доповнення до Галузевої Угоди були підписані 16 квітня 2018 р. Водії мають намір в разі не перерахування заробітної плати з 16 квітня 2018 р. та не виплати її до 30 травня 2018 р. влаштувати невиїзд трамваїв і тролейбусів на лінію 1 червня 2018 р. Таким чином може здійснитися мрія деяких керівників міста, що Львів буде пішохідним», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у профспілці зазначають, що підняття вартості проїзду в електротранспорті було зумовлене необхідністю підвищення зарплатні водіям.

Через ситуацію, що склалася, один з водії ЛКП «Львівелектротранс» 15 травня написав заяву на звільнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: