«Ні піскосуміші»: у ЛМР хочуть почати використовувати альтернативні методи утримання вулиць взимку

a08b36c5cc807c3ca6bb8ba4b2452508_L

У Львові пропонують відмовитися від піскосуміші та почати використовувати альтернативні методи утримання вулиць.

У вівторок, 15 травня, під час засідання депутатської комісії інженерного господарства, транспорту, зв`язку та житлової політики погодили проект ухвали «Про підтримку електронної петиції «Ні піскосуміші! Запровадити цивілізовані методи утримання вулиць у зимовий період, про це йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Як зазначив провідний спеціаліст відділу громадського партнерства ЛМР Петро Качараба, петицію було зареєстровано 12 квітня на порталі Єдиної системи місцевих петицій. Уже 16 квітня вона набрала необхідних для розгляду міською радою 500 електронних підписів львів’ян.

«Управлінням «Секретаріат ради» Львівської міської ради, у відповідності до Тимчасового порядку подання та розгляду електронних петицій підготовлено відповідний проект ухвали. На цей час петиція пройшла погодження у профільних виконавчих органах та постійних депутатських комісіях і буде подана на розгляд депутатів на пленарному засіданні. У випадку підтримки, виконавчий орган, визначений Львівським міським головою, повинен розробити та презентувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією. Слід відзначити, що мешканці почали активно використовувати інструменти громадської участі, зокрема електронні петиції та місцеві ініціативи, за допомогою яких вони можуть винести на розгляд депутатам Львівської міської ради актуальні проблеми міста та спільно з виконавчими органами знайти шляхи їх вирішення».

На думку голови комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики ЛМР Остапа Доскіча, потрібно запровадити поетапний перехід на реагенти.

«Розуміємо, що питання використання піскосуміші фактично щороку широко обговорюється. Адже є чимало нарікань, і через взуття, яке не витримує "львівської зими", і через забруднення повітря. Однак треба розумно зважити усі "за" і "проти", адже це життя і здоров'я містян. Ми всі пам'ятаємо роки, коли з настанням холодів, міські вулиці вкривалися льодом. Тому я солідарний із Іриною Маруняк, директором департаменту житлового господарства та інфраструктури, яка сьогодні запропонувала поетапний перехід на реагенти. Спершу можна випробувати його у центральній частині Львова, де маємо багато бруківки. І тоді, зваживши всі позитиви та негативи, розуміючи фінансову сторону, впроваджувати інноваційні підходи далі. Повторюю, головне, аби травматизму на вулицях міста не ставало більше».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: