В Україні науковці вивели нові сорти винограду для виробництва якісних вин

e97d0989ca5a5313382e7a8c10e7ae6c
Фото: АиФ

Фахівці «Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова» вивели нові сорти винограду для приготування високоякісних вин.

Про це повідомила прес-служба Національної академії наук.

«Розробки вчених Інституту останніх років у напрямі селекції технічних сортів винограду дали змогу поповнити сортимент України білими сортами — «Загрей», «Ароматний», «Іскорка», «Ярило», «Селена», що використовують для приготування столових білих вин високої якості», – йдеться в повідомленні.

«Серед червоних сортів винограду нового покоління перспективними є «Одеські перли», «Чарівний» (раннього строку достигання) та «Відрада» (пізнього строку достигання)», — зазначив директор ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова» В’ячеслав Власов.

За його словами, цей виноград червоних сортів має високу здатність до накопичення та віддачі фенольних та барвних речовин, тому є потенціал для виробництва високоякісних червоних вин.

НААН планує продовжити селекційну роботу зі створення нових сортів винограду з підвищеним вмістом поліфенольних сполук для споживання з лікувально-профілактичною метою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: