Генпрокуратура завершила розслідування щодо стрілянини в Княжичах

1019719680

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування щодо стрілянини в Княжичах Київської області в грудні 2016 року. Про це в четвер, 17 травня, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«У порядку ст. 290 КПК України 15.05.2018 підозрюваним, захисникам, потерпілим та їх представникам повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення», – йдеться в повідомленні.

За словами Сарган, розслідування завершене щодо начальника управління карного розшуку Нацполіції Києва, заступника начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції Нацполіції Києва, старшого інспектора відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії Нацполіції Києва, начальника управління оперативної служби Нацполіції Києва та начальника відділу УОС Нацполіції Києва.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що дії зазначених осіб спричинили загибель чотирьох працівників Національної поліції України, пошкодження службових автомобілів, іншого майна поліції, та зайвих витрат із державного бюджету, чим спричинено тяжких наслідків інтересам держави, зокрема у вигляді матеріальної шкоди на загальну суму понад 3,2 млн грн.

Нагадаємо, у ніч на 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Броварського району на Київщині під час спецоперації сталася стрілянина між працівниками поліції та ДСО, які мали затримати озброєну банду, п'ятеро правоохоронців загинули: Віталій Валецький, Юліан Рудько, Олександр Маніца, Євген Куртєв, Сергій Орлов. ГПУ повідомила, що працівники КОРД (Корпус оперативно-раптової дії Національної поліції України) почав першим стріляти по працівниках поліції охорони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: