На Львівщині планують створити національний природний парк імені Блаженнішого Любомира Гузара

106973_1526566496_613x408.66666666667_3_0

На Сокальщині планують створити національний природний парк «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара.

Про це сьогодні, 17 травня, повідомив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрій Сенюк, пише прес-служба ЛОДА.

Відтак, згідно з рішенням Сокальської районної ради, яке прийняли на XIX сесії, до Міністерства екології та природних ресурсів України скерували звернення щодо підтримки клопотання ініціативної групи про створення національного природного парку «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара на території Сокальського району Львівської області з підпорядкуванням Міністерству екології та природних ресурсів України .

Національний природний парк є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об'єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Орієнтовна площа майбутнього природного парку складатиме 3294 га.

Зазначимо, що майбутній природний парк назвуть на честь Блаженнішого Любомира Гузара не випадково. Блаженніший Любомир завжди наголошував на важливій ролі Церкви в усвідомленні кожної людини її відповідальності за світ, адже лише плекаючи та розвиваючи нашу внутрішню екологію душі, можемо більш відповідально ставитися до оточуючої нас природи. Відповідно, для збереження створеного Богом світу в першу чергу є необхідним духовне відродження людини.

Відтак, у межах функціонування парку Українська Греко-Католицька Церква долучиться до екологічного виховання дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: