У Львівській облраді обговорюють реформу місцевого самоврядування

32890920_1800996583272751_4520303450969341952_n

Реформу місцевого самоврядування обговорюють у Львівській облраді. З ініціативи кафедри конституційного права Львівського національного університету ім.І. Франка за круглим столом зібралися відомі науковці, експерти та фахівці, що спеціалізуються на проблематиці ОТГ.

Участь у обговоренні взяли також представники ЛОР та ЛОДА. Це вперше у Львові у такому складі дискутують про проблеми місцевого самоврядування.

«Ми сьогодні обговорюємо різні аспекти місцевого самоврядування. Я вважаю, шо це питання дуже на часі. Одна з проблем в нашій державі є те, що наука не настільки активно  представлена у  владі. І сподіваюся, що сьогоднішній семінар – один з кроків, який буде змінювати цю ситуацію як на рівні держави, так і на місцевому. Дуже добре коли в органи місцевого самоврядування приходять енергійні, активні люди, громадські діячі, підприємці. Але, власне, оті теоретичні засади, які дає наука, повинні бути присутні», – зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Під час круглого столу він мав доповідь на тему спільної власності територіальних громад.

«Уявіть собі, ще 1997 року був прийнятий закон про місцеве самоврядування. В цьому законі  було передбачено, що у двомісячний термін треба прийняти закон про комунальну власність. На сьогодні цей закон не прийнятий, а пройшов 21 рік. Виникає маса спорів між територіальними  громадами, між рівнем ообласті і району. А це неправильно», - додав заступник голови облради.

За результатами круглого столу організатори мають намір напрацювати рекомендації для законодавців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: