У Польщі затримали російську агентку

granica

Польська прикордонна служба затримала громадянку Росії і Кіпру, яка підтримувала польські проросійські кола і передавала директиви російських спецслужб.

Про це заявив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин, передає УП.

«Прикордонна служба затримала охоплену забороною на в'їзд у Польщу громадянку Кіпру та Росії Анастасію З. Зараз почато процедуру її висилки з території Польщі», - заявив він.

З матеріалів Агентства внутрішньої безпеки випливає, що затримана агентка була однією з групи 5 осіб, які просували пріоритетні цілі російської інформаційної війни проти Польщі. Росіянка вела, на замовлення урядових агентів РФ, кулуарні заходи щодо консолідації проросійських осередків у Польщі, пропагувала заперечення і спростування польської історичної політики.

Напередодні Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало громадянку Російської Федерації Єкатєріну Ц., яка вела «ворожу діяльність» i, зокрема, розпалювала польсько-українську ворожнечу. Її також відносять до п'ятірки, яка вела гібридну діяльність проти Польщі. Усім п'ятьом заборонено в’їзд на територію Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: