Священики та ультраправі виступили про проведення фестивалю рівності у Чернівцях

32783543_1930082943962675_2992501794719924224_n

19 травня мав відкритися фестиваль рівності в Чернівцях. Однак на відкриття прийшли представники ультраправих організацій «Катехон» і «Традиція і порядок», а також представники Ради церков і релігійних організацій.

Про це повідомили на сторінці Insight LGBTQ NGO у Фейсбуку.

«Вважаю, що начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар не виконав свою роботу належним чином. Варто було мені вимкнути стрім і відійти в зал, як тут же в зал зайшли Олійник, два священики і якийсь хлопець, який відразу поліз до ноутбука, що належить локації.
Поки ми просили вивести хоча б особисто Олійника, Святослав відморожувався, що все буде добре, а тут РАПТОМ приміщення нібито замінували (хоча його перевіряли перед цим).
Нас евакуювали, на цьому все і закінчилося.
Поліції кількісно було досить, щоб впоратися з ситуацією, але хід подій дозволяє мені зробити припущення про те, що спочатку планувалося забезпечити тільки нашу фізичну безпеку, але не проведення Фестивалю», - написала у Фейсбуку соціологиня Анна Гриценко.

Рада церков неодноразово погрожувала зірвати захід. Як пише місцеве видання «Молодий буковинець», в редакцію надійшов лист від Ради, в якому було сказано, що  «обласна рада Церков та релігійних організацій висловлює глибоке занепокоєння намаганням впровадити у Чернівецькій області антихристиянські та антиморальні цінності у сфері сім’ї через пропаганду ЛГБТ серед мешканців міста Чернівців та Чернівецької області».

Невдовзі організатори повідомили: поліції надійшло повідомлення, що приміщення заміноване, учасників евакуювали та фестиваль закінчився, пише Заборона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: