Королівське весілля: детально розглядаємо сукню Меган

eef66f9f7626103e8f4f781808039bf7_fitted_740x0

Нарешті світ побачив весільну сукню Меган Маркл, коли Меган вийшла з лімузина на сходи каплиці Святого Георгія. Ім'я дизайнера тримали в найсуворішому секреті.

Нарешті світ побачив весільну сукню Меган Марклколи Меган вийшла з лімузина на сходи каплиці Святого Георгія. Ім'я дизайнера тримали в найсуворішому секреті, пише ВВС Україна.

Білосніжна сукня з вирізом "човник" - виріб британського дизайнера Клер Уейт Келлер - першого креативного директора-жінки французького модного дому Givenchy.

Дизайнер

Дизайнер Клер Уейт Келлер стала першою жінкою на посаді креативного директора дому Givenchy. На початку цього року вона представила свою першу весняно-літню колекцію.

Меган Маркл познайомилася із Клер у цьому році. Нареченій сподобався "елегантний і не підвладний часу стиль, бездоганний крій і скромна манера поведінки" дизайнерки, зазначила прес-служба Кенсингтонського палацу.

До Givenchy Клер Келлер встигла попрацювати креативним директором у всесвітньо відомих модних брендах - Pringle of Scotland і Chloé.

Ліф плаття

Мінімалістичний дизайн цієї білосніжної сукні вирізняє виріз "човник", що підкреслює талію і плечі Меган, а також вкорочені рукави три чверті.

Витончене плаття "от кутюр" пошили з двошарового шовку, а спідницю з тришарової шовкової органзи.

Виріз у сукні Меган відрізняється від трикутного, який був на шлюбній сукні у герцогині Кембриджської у 2011 році.

Вуаль

На Меган була п'ятиметрова вуаль з білого шовку, яка закривала її обличчя. На ній - квітковий візерунок, який уособлював 53 країни, які входять до Британської співдружності націй.

Наречена сама запропонувала такий дизайн, адже їхня з принцом Гаррі благодійна діяльність буде зосереджена на країнах Співдружності.

Кутюр'є довелося витратити чимало часу, щоб вивчити флору кожної країни, що входить до Співдружності, і вибрати унікальні для кожної квіти.

Меган також додала до дизайну фати дві своїх улюблених квітки - зимоцвіт (хімонант скоростиглий), що росте в саду Кенсингтонського палацу, і каліфорнійський мак (ешольція), що росте в штаті, звідки вона родом.

Швачки провели сотні годин, розшиваючи фату шовковими нитками й органзою. Кажуть, що вони мили руки кожні 30 хвилин, аби не забруднити вишуканий виріб.

Стиль фати Меган схожий на той, який був у дружини принца Вільяма Кейт - з м'якого шовку із вишитими квітами.

Як зазначив валлійський дизайнер Девід Емануель, який придумав весільну сукню для Діани, принцеси Уельської, додати до дизайну фати квітки країн Співдружності - "дуже розумний хід з боку Меган".

"Думаю, що Діана б це схвалила", - сказав він про плаття Меган.

Тіара

Фату Меган тримала заокруглена діамантова тіара королеви Марії (бабусі королеви Єлизавети), яку їй дала одягнути королева Єлизавета. Виріб виготовили ​​в Англії у 1932 році.

У центрі тіари - змінна брошка з 10 діамантів, яку виготовили ​​в 1893 році.

Тіару створили спеціально для королеви Марії, аби розмістити на ній цю рідкісну брошку, яку вона отримала ще принцесою напередодні свого весілля з принцом Георгом, герцогом Йоркським.

На Меган Маркл також були сережки й браслет знаменитої французької ювелірної та годинникової фірми Cartier.

Букет

Принц Гаррі сам зірвав кілька квіток на галявині Кенсингтонського палацу, щоб додати дещо від себе до весільного букета, який зібрала флорист Філіпа Креддок.

У букеті є незабудки - улюблені квіти матері принца Гаррі Діани, їх навмисно додали до букета на згадку про принцесу.

До букета також додали запашний горошок, конвалії, астільбу, жасмин, астранцію, гілочки мирти - і все це перев'язали стрічкою з необробленого шовку.

Флорист з Лондона Філіпа Креддок також прикрасила каплицю білими садовими трояндами, півоніями, наперстянками, гілочками берези, буком і грабом.

Пані Креддок почала свій бізнес 9 років тому і протягом цього часу брала участь в оформленні музею Вікторії та Альберта, Кенсингтонського палацу, палацу Хемптон-корт, а також працювала для таких модних брендів, як Alexander McQueen і Christian Dior.

Меган Маркл раніше в Instagram писала, що півонії роблять її "безмежно щасливою". Після того, як вона стала зустрічатися із принцом Гаррі, вона розмістила у соцмережі фото букета рожевих і білих півоній.

Що кажуть люди?

Сара Макальпін з журналу Elle сказала, що плаття у стилі Меган: "У неї завжди був досить простий стиль, тобто, він простий, але витончений".

За її словами, Меган Маркл зробила нетрадиційний вибір, обравши дім Givenchy, який є досить прогресивним і одним із перших вивів на подіум моделей з різним кольором шкіри.

Експерти модної індустрії також зазначають, що шлюбна сукня Меган відсилає до ранніх років модного дому Givenchy. Тоді однією з його улюблених клієнток була Одрі Хепберн.

"Справжні жінки подивляться на цю сукню і зрозуміють, що ось це і є - квінтесенція шикарного і водночас непомітної весільної сукні", - вважає Джейд Бір, редактор журналу BRIDES ("Наречені").

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: