Через трагедію на Прикарпатті посилять перевірку військових, які виїжджають із зони ООС

preview_w640zc0

Посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із зони ООС, а також обігу зброї доручив міністр оборони Степан Полторак.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«У зв’язку з кримінальним злочином, який було скоєно вчора військовослужбовцем ЗС України на Івано-Франківщині, в результаті дій якого постраждали цивільні особи, щойно поставив завдання Начальнику Генерального штабу ЗС України терміново здійснити усі належні заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів під час вибуття особового складу із району ведення операції Об’єднаних сил», – написав міністр Полторак.

А також він зазначив, що у рамках заходів доручено посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із зони операції Об'єднаних сил та організувати належним чином процедури відбуття бійців у відпустки та пункти постійної дислокації, а також забезпечити суворий контроль щодо обліку, видачі та контролю зброї та боєприпасів.

За фактом події проводиться службове розслідування.

«Військова служба правопорядку надаватиме всебічне сприяння проведенню слідчих дій уповноваженим правоохоронним органам», – резюмував міністр.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області ввечері, 20 травня, стався вибух: уродженець Донеччини 1993 р. н., який перебував у нетверезому стані, під час конфлікту з двома чоловіками підірвав гранату Ф-1.

Унаслідок вибуху біля входу до кафе «Павутина» дістали поранення дев’ятеро осіб, усіх їх госпіталізували. Одного постраждалого було прооперовано.

Чоловіка, котрий кинув гранату, затримано. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, а також щодо обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: