Нафтогаз у червні підвищить ціну на газ для промисловості майже на 9%

images_cms-image-000002617
Фото: ЕнергоЛайф.інфо

НАК «Нафтогаз України» у червні підвищує ціни на газ для промисловості порівняно з травнем на 8,9% у зв'язку із ростом цін на європейському ринку.

Про це пише прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Ціна на наш газ, яку ми пропонуємо комерційним клієнтам, збільшилась у червні на 8,9% у зв’язку із збільшенням цін на європейському ринку. За останній місяць оптові ціни на газ на європейському ринку збільшилися на 8-12%. Відповідно, ми також вимушені підняти ціни для наших комерційних споживачів», - йдеться у повідомленні Нафтогазу.

Разом з тим, як нагадали у Нафтогазі, ціни у комерційному сегменті визначаються попитом і пропозицією, тож покупці можуть вільно обирати серед десятків інших виробників і імпортерів газу, які визначають свою ціну самостійно.

Відповідно до опублікованих Нафтогазом даних, ціна на 1 тис. кубометрів газу для тих, хто купує блакитне паливо на умовах передоплати, а також замовляє від 50 тис. кубометрів, становитиме 8,294 тис. грн (без ПДВ), тоді як у травні відповідний показник дорівнював 7,619 тис. грн. Така ж ціна пропонується дочірнім компаніям Нафтогазу. Решті споживачів пропонується ціна 9,078 тис. грн за 1 тис. кубометрів (у травні - 8,368 тис. грн).

Як повідомлялося, у порівнянні з квітнем 2018 року, у травні ціни на газ збільшено на 5,2-5,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: