Священик з Буковини подарував Папі Франциску гуцульський кептар та кресаню

1805003w

Папа Франциск привітав з 25 літнім подружнім ювілеєм священика УГКЦ Валерія Сиротюка та його дружину Оксану.

Про це повідомляється на сайті Чернівецької єпархії УГКЦ.

В п'ятницю, 18 травня, до папської каплиці ватиканської резиденції «Дім Святої Марти» на ранкову Божественну Літургію прийшли родини, які зустріли свої подружні ювілеї, а також душпастирі ювіляри, котрі відзначають річниці священичих рукоположень. Щасливі гості Понтифіка – це люди з різних куточків світу. Серед ювілятів, яких запросив Папа на приватну молитву - священича родина з Чернівців - отець Валерій Сиротюк та пані добродійка Оксана Сиротюк. Українське священиче подружжя разом 25 років.

«Минулого року в Римі на парафії української базиліки «Святої Софіії», ми з дружиною мали нагоду бачитися з преосвященним владикою Іринеєм Біликом. В розмові з єпископом ми пригадали владиці, що наближається ювілейна дата того дня, коли преосвященний, будучи ректором семінарії, благословив студента Івано-Франківської семінарії та студентку Київського Педагогічного Університету на подружжя. Єпископ Білик уважно нас слухав, а наприкінці каже: «Чекайте, від мене вам прийде подарунок». І ось, приходить на нашу адресу лист від секретаря Папи з повідомленням про те, що Папа Франциск запрошує мене разом з дружиною на ранкову Літургію», – розповів отець Валерій.

Щасливе подружжя привезло Папі українські дарунки.

«Наше весілля 25 років тому, - продовжує отець Валерій, - відбулося в моїх рідних Кутах на Гуцульщині. В краю килимів, кептарів, сардаків, крисань, вишиванок. На час нашого візиту до Риму припадав День української вишиванки (17 травня). Тому без жодних інших варіантів ми вирішили подарувати Святійшому отцеві гуцульский кептар та кресаню. Владика Іриней попередньо нам розвідав розміри  одежі Папи, а декан Косівський отець Роман зібрав для нас кращих майстрів Гуцульщини. Результат перевершив наші сподівання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: