За тиждень голодування жоден політик не подзвонив, — сестра Сенцова

aa3e395e3a4ac08ca

За понад тиждень голодування у російській колонії українського політв’язня Олега Сенцова жоден політик навіть не подзвонив.

Про це розповіла сестра ув’язненого українського режисера Наталя Каплан, передає «Громадське радіо».

«Активізувалися активісти, але з політичних структур — за більше, ніж тиждень жоден політик не подзвонив. З будь-яких політиків, українських в першу чергу», — сказала вона

Каплан зазначила, що рішення розпочати безстрокове голодування для неї було неочікуваним і, на її думку, це крок відчаю.

«Я йому намагалася пояснити, що відбувається. По суті, я писала одне і те ж, що проходять акції, переговори і так далі. Але брехати йому щодо того, що реально робляться якісь кроки, я не можу. Мені як казали політики, "ми працюємо над цим, ми робимо все можливе", так я йому і передавала», — розповіла жінка.

Вона зазначила, що їй подзвонила дружина іншого ув’язненого і сказала, що Сенцов просив, аби до нього терміново приїхав адвокат Дмитро Дінзе, який і прибув до нього на другий день голодування.

«Його немає сенсу переконувати. Олег — людина конструктивна. Сказав мені: "Маєш кращі варіанти? Я вже давно зневірився, що стосовно мене будуть вживати якихось дій щодо звільнення. Мені сидіти ще 16 років. Краще я допоможу своїм життям іншим політв’язням, ніж проведу ці 16 років ув’язнення беззмістовно», — переказав захисник слова Сенцова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: