У Чернівцях туристи зможуть зіграти на лазерній арфі

630_360_1526991377-8822

У Чернівцях на вулиці Ольги Кобилянської встановили лазерну арфу, аналогів якої немає в Україні. Пограти на незвичайному музичному інструменті може кожен охочий безкоштовно. 

Про це повідомили організатори Дня вуличної музики на своїй сторінці в Facebook.

«Презентовано електронний інтерактивний інструмент (лазерна арфа), який стане принадою для туристів, а також першим інтерактивним арт-об’єктом у Чернівцях та Україні. Містяни зможуть творити власну музику завдяки сучасним технологіям», - йдеться в дописі.

Розташовується арфа на вулиці Ольги Кобилянської, «Вернісаж на Панській» - Німецький дім та працює щодня з 9 до 22 години.

«Ідею арфи ми привезли з подорожі в місто Дубай, там відбувався дещо схожий фестиваль вуличної музики, де й побачили лазерну арфу. І вирішили, чим ми гірше, якщо зможемо зробити краще і на постійній основі для улюблених Чернівців. Наразі аналогів такого саме вуличного інструменту немає ніде в світі, крім міста Дубаї та міста Чернівці. Це тільки початок», - написав організатор Дня вуличної музики Сергій Кушнір у Facebook.

Лазерна арфа – це електронний музичний інструмент, що складається з декількох лазерних променів, які потрібно перекривати за аналогією з щипками струн звичайної арфи. Його сконструював німецький винахідник Бернард Зайнер в квітні 1981 року. Інструмент має фотоелектричний принцип дії – кожен з лазерних променів потрапляє на фотоелемент, сигнал з якого управляє роботою синтезатора. Такий інструмент під час концертів використовували Бернард Зайнер, Жан-Мішель Жарр, Клод Ліфанте, Себастьян Памарт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: