У львівській лікарні швидкої допомоги встановили сучасний цифровий рентген-апарат (фото)

IMG_0085

Сьогодні, 22 травня, в лікарні швидкої медичної допомоги у Львові показали, як працює цифровий рентген-апарат, завдяки якому медики проводять швидку і точну діагностику, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, для того, щоб якісно лікувати, потрібно перш за все поставити точний діагноз.

«Проблема, яка була одною з найбільш актуальних, — це якісний, надсучасний рентген-апарат. Ми виділили з бюджету кошти і інвестиція сьогодні складає 10 млн грн», - сказав Садовий.

За його словами, завдяки новому апарату щодня 35 пацієнтів мають можливість якісно пройти обстеження, а лікарі маючи ці знимки та приймають рішення, які збільшують ймовірність швидшого одужання пацієнта.

«Шкода, що за останні роки ми жодної гривні від держави не отримали. Бо медицина — це галузь, яка мали би бути повністю під опікою держави. Ми інвестуємо наші місцеві кошти, які люди би хотіли, щоб ми використовували на комунальну інфраструктуру, дороги, мережі, комунікації тощо. Проте життя людей має бути на першому місці, тому ми ці кошти використали на рентген-апарат», - додав міський голова Львова.

Свою чергою, завідувач рентгенологічного відділення лікарні швидкої медичної допомоги Орест Сенюк відзначив, що таких рентген-апарати є лише два в Україні, - один в нас, інший в Інституті серця у Києві.

За його словами, апарат був введений в експлуатацію в листопаді 2017 року.

«Головною перевагою цього апарату є великий детектор, адже ми можемо охоплювати зону огляду у розмірі 43 на 35 сантиметрів. Порівнюючи його з іншим апаратом, який ми використовуємо вже 10 років і зона охоплення якого становить 33 сантиметри, можемо побачити значну різницю в роботі», - пояснює лікар.

«До прикладу, інколи нам доводиться двічі опромінювати пацієнта, щоб охопити потрібну ділянку», - додав Орест Сенюк.

Ще однією важливою перевагою нового апарату, яку відзначив фахівець, є наявність безпровідного детектора, який можна зняти зі стійки, до якої він закріплений.

«У випадку, якщо пацієнт не може встати з ліжка, ми просто переміщуємо касету, яка фіксує інформацію під ліжко пацієнта, і таким чином отримуємо інформацію», - сказав пан Орест.

«Якщо раніше при проведенні рентгеноскопічного обстеження нам потрібно було вдягати спеціальні рукавиці й таким чином пульпувати пацієнта, то зараз в нас є маніпулятор, який робить це за нас», - каже завідувач рентгенологічного відділення лікарні.

Окрім того, лікарі забезпечені зручним програмним забезпеченням, яке дозволяє задати комп’ютеру чітке завдання — сканувати конкретну частину тіла та об’єднати кілька зображень в одне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: