Війна на Донбасі: бійці ООС хитрістю взяли в полон терористів

c17dc096aac4203f5a08f8773e4162601525084145

Бійці батальйону «Донбас-Україна» захопили в полон трьох терористів і ліквідували ще одного під Гольмівському Донецької області, провівши лише два постріли і непомітно підкравшись до позицій російських найманців.

Як проходила операція бійці ООС розповіли виданню «Цензор.Нет».

Так, за словами взводного 46 ОБСпП Миколи (Бугая) Шафалюка, на спостережний пункт терористів група українських солдатів вийшла випадково.

«Полонених ми взяли на їх позиції. Проводячи розвідку, ми вийшли на їх спостережний пункт... точніше, виповзли на пузі, як у Другу світову. Чесно кажучи, думали, що їх на цій позиції менше - може, людини два-три. Їх виявилося четверо... Але все одно вдалося відпрацювати по-тихому», - підкреслив він.

Всього в операції брали участь шестеро бійців ООС: один із заступників командира батальйону «Донбас-Україна» і п'ятеро колишніх бійців «Правого сектора», які перейшли на службу в 54 ОМБр.

Інший боєць з групи також розповів, що від початку завданням розвідників було виявити вогневі засоби противника, його вогневу позицію.

«Компанія зібралася славна, адже на подібні заходи завжди є традиція вибирати тільки добровольців. Звучить пропозицію щось зробити, а потім хто побажає - посвячується в план. Операцію очолювала людина з командування підрозділу. Двоє були на прикритті. Коли ми дісталися до ворожої позиції - сепари зовсім не очікували побачити нас. Тому в результаті на нашого стрибнув тільки один з них, його і застрелили... Решта здалися, ми їх спокійно зв'язали, обшукали, і без бою, тихенько, вивели на наші позиції. Так що крім того, що одного "задвохсотіли" двома пострілами, звичайно ж з приладом безшумної стрільби, більше ніякої стрілянини не було», - розповів він подробиці.

Також він поділився, що всім бійцям з групи довелося «намотати на пузі" не один кілометр.

«Ми стільки на пузі намотали! По мені ніби танк проїхав, - ділиться інший боєць з групи. – Вони на позиції аватарили. Там стояв порожній "пузир". І перегар від них був страшний. Класика жанру… Це якийсь горлівский піхотний батальйон. Така бомжатня, чесно кажучи – а ми ще жаліємося на свою армію… Ми залягли біля їхньої позиції, метрах у 7. Довго слухали, як вони розмовляють між собою, чекали, щоб вони доповіли по рації про те, що у них все спокійно. Але так і не дочекалися. Вони помітили одного з нас… Треба віддати належне старшому нашої групи. Завдяки його реакції вони одразу дуже розгубилися. Він увімкнув ліхтарик. Світить їм в обличчя і кричить: "Ви що, б…ь?! Бухаєте тут, на зв’язок не виходите!.." Ще трохи – і вони б йому честь віддали, напевно)», - розповів боєць ООС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: