Депутати ЛОР звернуться до МОЗ щодо ангіографа для обласної лікарні

IMG_1681

Лікарі разом з директором департаменту охорони здоров’я ЛОДА Іриною Микичак переконали профільну комісію в необхідності звернутися до МОЗ щодо передачі ангіографів Львівській обласній клінічній лікарні.

Про це повідомила ініціативна група лікарів Львівської обласної клінічної лікарні.

Профільна комісія Львівської обласної ради винесе на голосування  на сесії Львівської облради звернення до Міністерства охорони здоров’я України про першочергове забезпечення ангіографами КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня». Таке рішення було прийнято  під час розгляду  на засіданні комісії звернення відомого судинного хірурга, професора Ігоря Кобзи.

Як повідомив Ігор Кобза, члени комісії висловили розуміння проблеми та запропонували розпорядитися ангіографами, які будуть закуплені на умовах співфінансування з бюджету Львівської області та субвенції з державного бюджету, встановивши їх у Львівській обласній клінічній лікарні. Висловити  МОЗ позицію Львівської обласної ради як органу місцевого самоврядування, відповідального за надання ефективної медичної допомоги населенню Львівської області переконала заява директора департаменту охорони здоров’я Ірини Микичак, яка запевнила комісію, що ангіографи розподілятиме Міністерство охорони здоров’я,  і вона як представник Львівської обласної державної адміністрації не в силах самостійно переконати керівництво міністерства у доцільності передати ангіографи у Львівську обласну клінічну лікарню.

Ірина Микичак стверджує, що  керівництво міністерства в особі заступника міністра Олександра Лінчевського вважає, що ангіографи мають бути розподілені у Львівський обласний кардіоцентр та Дрогобицьку міську лікарню.

Водночас професор Ігор Кобза повідомив, що лікарі Львівської обласної клінічної лікарні створили ініціативну групу, члени якої представлятимуть колектив ЛОКЛ в органах влади при вирішенні питання розподілу закуплених ангіографів. До ініціативної групи разом з лікарями увійшли представники громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: