Ілон Маск створить сервіс для оцінки ЗМІ

755208482834996

Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що збирається створити сервіс для боротьби з фейками та оцінки роботи журналістів під назвою Pravda.

Про це він написав 23 травня в своєму Twitter.

«Збираємося створити сайт, на якому публіка може оцінювати правдивість будь-якої статті і відстежувати рейтинг довіри з плином часу до кожного журналіста, редактора та публікації. Думаю про те, щоб назвати його "Pravda"», - написав Маск.

Він також запустив голосування, в якому запитав своїх підписників, чи вважають вони такий ресурс корисним, а журналістам, яким не подобається ця ідея, запропонував переконати своїх читачів проголосувати проти неї.

Ймовірно, причиною виникнення такої ідеї послугувало те, що Маск наразі свариться із пресою - він розкритикував журналістів за упереджене висвітлення подій, що стосувалися справ Tesla.

В якості прикладів він заявив, що аварії за участю автівок Tesla привертають більше уваги в ЗМІ, ніж автівки інших брендів, що стали учасниками ДТП.

Також Маск поставив під сумнів правдивість історій про халатне ставлення компанії до виробничих травм і конфлікті з профспілкою працівників автоіндустрії.

«Проблема в тому, що журналісти знаходяться під постійним тиском, в спробі отримати більше кліків і заробити на рекламі або не бути звільненими. Складна ситуація, оскільки Tesla не дає рекламу, але компанії, які видобувають паливо, і автомобільні компанії, що виробляють бензинові/дизельні автомобілі, серед найбільших в світі рекламодавців», - написав Маск.

Як пише Gizmodo, ця назва посилається на «головну державну газету Радянської Росії».

Як зауважив журналіст Марк Харріс, корпорація Pravda була сертифікована як іноземна корпорація в штаті Делавер 18 жовтня минулого року. Її головою названий Джаред Бірчхолл, якого також називають президентом проекту Ілона Маска Neuralink, а також директором The Boring Company.

Ілон Маск підтвердив цю інформацію журналістам Gizmodo і заявив, що візьметься за Pravda, «як тільки закінчить роботу над Model 3». Він відмовився підтвердити участь інших осіб у цьому підприємстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: