Міністр транспорту Нової Зеландії подав у відставку через те, що подзвонив в літаку перед вильотом

завантаження (14)

Він вирішив, що як міністр в першу чергу не повинен порушувати правила польоту.

Міністр транспорту Нової Зеландії Філ Твайфорд (Phil Twyford) подав заяву про відставку після того, як подзвонив на борту літака.

За словами Твайфорда, він зробив дзвінок, коли літак готувався до вильоту на внутрішньому маршруті. Міністр додав, що дзвонив співробітнику свого апарату і на той момент йому здавалося, що це важлива розмова.

«Я розумію, що вчинив дзвінок, коли не повинен був цього робити. Це неприпустимо ні для кого, особливо для мене, як для міністра транспорту. Я приношу щирі вибачення», – Філ Твайфорд, міністр транспорту Нової Зеландії.

Твайфорд додав, що прем'єр-міністр Джасінда Ардра (Jacinda Ardern) не прийняла його відставку. Вона передала його обов'язки з цивільної авіації його заступнику.

Ардра вирішила, що Твайфорда необхідно усунути від управління цивільною авіацією на час розслідування. Джерело, близьке до ситуації, розповів виданню Newshub, що поки невідомо, чи назавжди міністра відсторонили від обов'язків.

«Я чекаю від своїх міністрів виконання законів. Як міністр транспорту, Філ повинен слідувати всім правилам, встановленим в цивільній авіації», - Джасінда Ардра, прем'єр-міністр Нової Зеландії.

За правилами цивільної авіації, пасажири не можуть користуватися телефонами або іншими «портативними електронними пристроями, які передають електромагнітні хвилі». Покарання за порушення становить від 500 до 2,5 тисяч доларів (від 30 тисяч до 153 тисяч рублів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: